Skip to main content

Tekrar Tekrar İzleyeceğiniz Bir Oyun : Şark Dişçisi


Geçen aylarda İstanbul'da şehir tiyatrolarında bir belediyenin kültür merkezinde izlediğim bir oyun "Şark Dişçisi". Çok eğlenceli ve harketli muthiş bir oyun. Engin Alkan yönetiminde. Bu oyunu izleyince Engin Alkan'ın yönettiği diğer oyunları da izlemek isteyeceksiniz.

Şark Dişçisi

Oyun'u yazan Hagop Boranyan.

Ermenice mizah edebiyatının en tanınmış isimlerinden olan Hagop Baronyan, keskin gözlem yeteneği ve doğru bildiği yoldan şaşmayan entelektüel duruşuyla, iktidar sahiplerini, din adamlarını, başkalarının sırtından geçinenleri, dalkavukları, Batılı yaşam tarzına öykünenleri ve daha pek çoklarını alaya aldı, onların yanlışlarını kalemine dolamaktan, yüzlerine vurmaktan çekinmedi [1]. 
Okumak isteyenler satın alabilirler.

Çağlar Çorumlu
Oyun bilgilerinde 3 saat yazıyor ancak nasıl geçti anlamadım. Kadroda bulunan Çağlar Çorumlu [2], Sevil Akı [3], Sevinç Erbulak göze çarpıyor ama her bir oyuncu adeta tüm enerjisini veriyor oyuna :
ÇAĞLAR ÇORUMLU, ÇIĞDEM GÜREL, DESTAN BATMAZ, EMRAH ÖZERTEM,HÜSEYIN TUNCEL, MELİSA DEMİRHAN, MURAT ÜZEN, OKAN PATIRER,REYHAN KARASU, SALİH BADEMCİ, SELÇUK BORAK, SELİN TÜRKMEN,SENEM OLUZ, SERKAN BACAK, SEVİL AKI, SEVİNÇ ERBULAK, TUĞRUL ARSEVER, ÜMİT DAŞDÖĞEN, ZEYNEP CEREN GEDİKALİ

Hangi karaktere başrol diyeceğinizi şaşırıyorsunuz.  Ancak olaylar ana karakterimiz dişçimiz Taparnigos (Çağlar Çorumlu) etrafında dönuyor. Unutmadan Çağlar'ın oynadığı İstanbul Beyfendisi oyunun da tavsiye ediyoruz. 

Oyunun başında Selçuk Borak şık kıyafeti ile sahneye hareketli bir şekilde çıkıp bu kumpanyanın tarhinden bahsediyor. Oyun boyunca da çok eğlenceli hallerde kıpır kıpır göreceksiniz Selçuk Borak'ı.

Oyundakı şarkılar da harika. Ayrıca oyun boyunca harika bir orkestra oyuna eşlik etmekte.


Açılış dansı eşliğinde söylenen şarkının sözlerini tiyatrodunyasi.com'dan alıntılıyorum

İşte geldi kumpanya, oyunlar oynamaya!
Çalsın orkestra, dans başlasın, haydi düşler dile gelsin
Ruha can katsın, aşkla sarmalansın, kana kana içelim
Karşınızda kumpanya, şarkılar söylemede!.
……..

Gönüller coşsun, yüzler hep gülsün
Kederler uçup gitsin

Korkma sen de seç
En büyük hayalini
Durma haykıralım
Koy beline elini

Korkma bir çivi de, sen çak şu tahtaya
Meydan okuyalım
Korkunç kabuslara
Çak çak çak çak bir çivi de sen çak

İşte geldi kumpanya, hayatı paylaşmaya
Kavgalar bitsin, dostluk yeşersin
Aşkla dolsun şu dünya
Güne can versin, geceye ışık
Erdemler dile gelsin!
Haydi sen de seç,
En büyük hayalini
Durma haykıralım
Koy beline elini!

Korkma bir çivi de, sen çak şu tahtaya
Meydan okuyalım
Korkunç kabuslara
Çak çak çak çak bir çivi de sen çak




1. Şark Dişçisi - Hagop Boranyan : http://www.idefix.com/kitap/sark-discisi-hagop-baronyan/tanim.asp?sid=DRR6PMNEID6DULL4FFYK
2. Çağlar Çorumlu http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87a%C4%9Flar_%C3%87orumlu
3. Sevil Akı : http://tr.wikipedia.org/wiki/Sevil_Ak%C4%B1
4. Engin alkan : http://tr.wikipedia.org/wiki/Engin_Alkan


Comments

Popular posts from this blog

Özcan Alper ile "Kars Öyküleri" (Tales From Kars) 30 Eylül'de Gösterimde

Aslında "Kars Öyküleri" Özcan Alper, Ülkü Oktay, Ahu Öztürk, Zehra Derya Koç ve Emre Akay'ın yönettiği bir mozaik, Kars mozaiği. 30 Eylül'de İstanbul'da 14 Ekim'de Ankara gösterime girecek. Mutlaka izleyin. http://www.sinemalar.com/film/79327/Kars-oykuleri/ Özcan Alper'i takip etmekteyim efendim. tüm çalışmaları özgün ve naif. Özellikle Altın Portakal ödüllerinden sonra daha fazla duyulacağını düşünüyorum.

Uydurdum

Uydurdum ama oldu gibi. İşte yeni  Apophysis  ürünüm: Yüksek kaliteli indirmek için: 1. http://www.box.net/shared/30iufeekh8 2. http://www.box.net/shared/1ekmm7atx9