Skip to main content

Cesaret Ana ve Çocukları - Bertolt Brecht / Devlet Tiyatroları Gösterimi


Cesaret Ana ve Çocukları - Devlet Tiyatroları Gösterimi
İki hafta önce İrfan Şahinbaş Atölye tiyatrosunda izlediğimiz oyun ciddi emek isteyen bir oyundu. Seyirci için dahi oldukça yorucu.
Oyunun 3 saat olduğunu bilmeden gidince zaten Brecht'in tarzı gereği daraltılar basarak izlediğimiz oyun biraz yorucu geldi bize. Daraltı dediysem kötü anlamda değil. Daha önce Brecht okuduysanız veya bir oyununu izleme şansınız olduysa ne demek istediğimi fark etmişsinizdir. Brecht seyircinin bilincini açık tutmayı amaçlıyor sanırım hep.

Oyunda bölümler arasında bir perde iniyor ve o bölümü önceden özetliyor. Bu da yine seyircinin algısını daha açık tutuyor. E haliyle yoruyor tabi. O yüzden bizim gibi bir gece öncesindne az uyku ile gitmeyin. Zaten oyun biraz yoracak sizi. Öyle İstanbul Şehir Tiyatrolarında izlediğiniz kumpanyalar gibi eğlenmeye gelmeyin arkadaşlarınızla (burda bir yergi yok).

Oyunla ilgili bir kaç yazı
http://nesrinmutlu.blogspot.com/2013/01/cesaret-ana-ve-cocuklar.html
http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=cesaret+ana

Oyunun metni http://www.halksahnesi.org/yazilar/cesaret_ana_ve_cocuklari/cesaret_ana_ve_cocuklari.htm

Oyunun Devlet Tiyatroları Sayfası

http://www.devtiyatro.gov.tr/programlar-sehirler-ankara-detay-cesaret-ana-ve-cocuklari.html


Brecht Bütün Oyunları
http://www.kitapdenizi.com/kitap/2816-Bertolt-Brecht-Butun-Oyunlari-Cilt-8-Cesaret-Ana-ve-Cocuklari-Lukullus-un-Sorgulanmasi-1940-Lukullus-un-Sorgulanmasi-1951-Lukullus-un-Mahkumiyeti-Sezuan-in-Iyi-Insani-kitabi.aspx

"hem zaten bir yerde büyük erdemlerin bulunması orada bir bokluk olduğunun kanıtıdır."



Comments

Popular posts from this blog

Özcan Alper ile "Kars Öyküleri" (Tales From Kars) 30 Eylül'de Gösterimde

Aslında "Kars Öyküleri" Özcan Alper, Ülkü Oktay, Ahu Öztürk, Zehra Derya Koç ve Emre Akay'ın yönettiği bir mozaik, Kars mozaiği. 30 Eylül'de İstanbul'da 14 Ekim'de Ankara gösterime girecek. Mutlaka izleyin. http://www.sinemalar.com/film/79327/Kars-oykuleri/ Özcan Alper'i takip etmekteyim efendim. tüm çalışmaları özgün ve naif. Özellikle Altın Portakal ödüllerinden sonra daha fazla duyulacağını düşünüyorum.

Uydurdum

Uydurdum ama oldu gibi. İşte yeni  Apophysis  ürünüm: Yüksek kaliteli indirmek için: 1. http://www.box.net/shared/30iufeekh8 2. http://www.box.net/shared/1ekmm7atx9