Skip to main content

Ankara Sanat Tiyatrosu - 51 yaşında ve hala genç

Eğer Ankara'da yaşıyorsanı ve (AST) Ankara Sanat Tiyatro'suna hiç uğramadıysanız tiyatro adnına çok şey kaçırdınız. Gidilmesi çok kolay. Kızılay'da İzmir 1 Caddesinden Ihlamur Caddesine dönün hemen ikinci veya üçüncü binanın altı. Afişleri görürsnüz zaten. Bu da haritası :
https://www.google.com

Bu sezonda hala devam eden şu üç oyun harika :

1. Selamun Kavlen Karakolu

Aziz Nesin'in yazdığı bu oyunu AST'de mutlaka izlemelesiniz. Gösterimi hala devam ediyor. Kaçırmayın bu akşam da var [bilet].
Müzikal tadında. Çok keyif alacağınız, çok güleceğiniz güzel bir sosyal eleştiri. Temposu o kadar hızlı ki nefes kesip izliyorsunuz. Oyuncu kadrosu harika. Oyunun en öne çıkan karakterlerini Mahir İpek ve Mehmet Atay oynuyor.

İki dolandırıcının kendilerini polis olarak tanıtıp mahalleye sahte bir karakol açmalarıyla başlar. halkın polis korkusundan dolayı üçkağıtçılara inanmaları ve itaat etmeleri bir kenara devletin de buradaki sahte karakolu ciddiye alıp resmi yazışmalarda bulunması; hatta buraya bekçi, polis, komiser tayin etmesiyle olaylar içinden çıkılamaz bir hal alır.

2. Dar Ayakkabılar

İnce bir yönü olan oyun. İzlemeniz gerek http://www.mybilet.com/event/15120/dar-ayakkabiyla-yasamak/

3. Halktan Biri

Bu sene ilk izleyişim. Biraz soluk gelse de oyun kesinlikle başarılı. Soluk olmasının nedeni sanırım Amerika'lı yazarların bana soğuk gelişinden. Tarzlarında hep bir uzaklık, soğukluk ve renksizlik var. Tabi herşeyde renk aramamak gerek sanırım. İlk yarısınde bu soğuk yazar ön yargımdan dolayı sanırım ben de biraz soğudum ancak ikinci yarıda birazda güncel eklemelerle daha renkli bir oyun çıktı. Bir bütün olarka oyun harikaydı. Bu oyunda sadece Mahir İpek ve Mehmet Atay oynutyor. Dekor da özenle çalışılmıştı. Tüm olay kahramanızın eski rutubetli odasında geçiyor. 


Gösterim devam ediyor kaçırmayın. Biletler :  

Comments

Popular posts from this blog

Özcan Alper ile "Kars Öyküleri" (Tales From Kars) 30 Eylül'de Gösterimde

Aslında "Kars Öyküleri" Özcan Alper, Ülkü Oktay, Ahu Öztürk, Zehra Derya Koç ve Emre Akay'ın yönettiği bir mozaik, Kars mozaiği. 30 Eylül'de İstanbul'da 14 Ekim'de Ankara gösterime girecek. Mutlaka izleyin. http://www.sinemalar.com/film/79327/Kars-oykuleri/ Özcan Alper'i takip etmekteyim efendim. tüm çalışmaları özgün ve naif. Özellikle Altın Portakal ödüllerinden sonra daha fazla duyulacağını düşünüyorum.

Uydurdum

Uydurdum ama oldu gibi. İşte yeni  Apophysis  ürünüm: Yüksek kaliteli indirmek için: 1. http://www.box.net/shared/30iufeekh8 2. http://www.box.net/shared/1ekmm7atx9