Skip to main content

Tiyatro 1112 Garaj

Macunköy'de ATB iş merkezi içinde küçük sayılmayacak bir yeri harika bir tiyatro fabrikasına çevirmiş bir grup. Dün III. Reich oyunu için gittik. Ulaşımı için kolaylık bile sağlamışlar küçük tiyatrodan büyükçe bir servis kaldırdılar.

III. Reich oyunu harikaydı ancak son gösterimdi sanırım.
Yönetmenin sözleriyle :

“Aylardan zulümdü, günlerden öteki. Geçsin diye bekliyordum geçmedi. Sonra öldük biz. İt izinin meşrulaştığı zamanlardı, annem öpeyim de geçsin dedi öptü, geçmedi. Sonra öldük biz. Belki tarihe geçer dedik, geçmedi. Sonra yine öldük biz. Tarihe bakmak, görünenin ardını görmekle mükellef olmalı. Gazetelerin, televizyonların hatta kitapların yalan söylediği zamanlarda tarih nasıl yazar acep gerçekleri..?

Eskiden çok eskiden insanlar ateşin etrafında toplanıp öyküler anlatırlardı birbirlerine. Yalansız öyküler. Güzel öyküler. Artniyetle kirlenmemiş öyküler. Sonra biz öldük. Ama öyküler hala anlatılır. En karanlık çağlarda birbirimize fısıltıyla anlatırız. İyi dönemler de olur bazen, bağıra bağıra anlattığımız. İşte bu öyle bir öyküdür, şimdilerde fısıltıyla anlatılan. Sonra biz yine ölürüz. Hepimiz ölürüz. Öyküler kalır ve bilenler bilmeyenlere anlatmaya devam eder. Tarihi biz yazarız. Öteki tarihi…” Yunus Emre Bozdoğan




 Hakan Salınmış, Aylin Saraç,Elif Gizem Aykul, Murat Anıl Soykök rol alıyordu. Her birinin performansı beni ayrıca etkiledi. Tiyatro 1112 Garaj'ı takipte kalın derim. Bu da mybilet sayfası http://www.mybilet.com/tags/events/Tiyatro%201112%20Garaj/ buradan daha rahat takip edebilirsiniz sanırım.




Comments

Popular posts from this blog

Those horrible trees

Özcan Alper ile "Kars Öyküleri" (Tales From Kars) 30 Eylül'de Gösterimde

Aslında "Kars Öyküleri" Özcan Alper, Ülkü Oktay, Ahu Öztürk, Zehra Derya Koç ve Emre Akay'ın yönettiği bir mozaik, Kars mozaiği. 30 Eylül'de İstanbul'da 14 Ekim'de Ankara gösterime girecek. Mutlaka izleyin. http://www.sinemalar.com/film/79327/Kars-oykuleri/ Özcan Alper'i takip etmekteyim efendim. tüm çalışmaları özgün ve naif. Özellikle Altın Portakal ödüllerinden sonra daha fazla duyulacağını düşünüyorum.