Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2012

Waltz with Bashir

Israil'li yonetmen Ari Folman'in Waltz with Bashir  filmi epeydir izlemek istedigim bir film. Bu haftasonu yolda izledim. Cok da begendim. Israil askerlerinin Lubnan'a girisleri ve katliam sirasinda orda asker olarak bulunan Ari Folman (yonetmenin kendisi) o gun ile ilgili hic bir sey hatirlamamaktadir. O gunu hatirlamak icin anilari destikce hafiza ve psikolji uzerie derinleserek film ilerliyor. Filmi ibranice seslendirme ile izledim ama siz baska bir seslendirme deneyebilirsiniz. Seslendirmenin cok basarili oldugunu soyleyemeyecegim (Bu arada bu bir animasyon film. Ancak  teknik olarak pixar kalitesi beklemeyin lutfen : ) )

Kayıp Özgürlük (film)

Yarida birakmak istedigim nadir filmlerdendir. Senaryo yasanmis ve onemli bir olay olabilir, muzik guzel olabilir, hatta gercekten harika olabilir ama oyuncular biraz olsun kendisini rolune vermezse cok sevimsiz olur. http://www.sinemalar.com/film/128366/kayip-ozgurluk  

Apolitika Dergisi Seçkisi

Apolitika Dergisi Seçkisi propaganda yayınlarından. Bu kitap Türkiye’nin iki istisnai yayıncılık deneyimini bir araya getiriyor: Türkiye’nin ilk politik e-kitap yayıncısı Propaganda Yayınları ve yayınevi üstü bir yayıncılık örgütlenmesi olan Yayın Kolektifi. Bu seçki, Yayın Kolektifi’nin ilk yılı içerisinde yayınladığı yedi kitaptan yapılan bir derlemedir. Kolektif’le Propaganda Yayınları’nın diğer bir ortak özelliği, ikisinin de 2011 Ocak ayında faaliyete geçmesidir. Yayın Kolektifi, bir çağrıyla oluşumunu duyurmuş, katılımcıların yatay örgütlenmesiyle hayata geçmiştir. Propaganda Yayınları ise aynı tarihlerde ‘eylemliliğe geçtiğini’ ilan etmiş ve ilk kitabını mart ayında yayınlamıştır.

Armand Amar ile Bab' Aziz

Armand Amar'ın müzikleri ile tadı damağımda kalan bir film Bab' Aziz. Filmde farsça tüm şiirsel yeteneğini göstermiş.  Yönetmeni ayrı bir kıymaetli filmdir (Nacer Khemir). Filmin müzikleri içinden en sevidiğim Armand Amar'ın diğer çalışmalarına da gözatın  http://www.youtube.com/results?search_query=armand+amar Herkes, kendine verilen en değerli armağanı yolu bulmak için kullanır. Herkesin cenneti diğerninkinden farklıdır.

Psychedelic Algerian Blends

Cannabis tohumlari ararken denk geldigim hafif bir karisim bu. Normalde sarip tutturerek icilmesi onerilmis ama ben limon ile demledim gayet guzel oldu. Herkese tavsiye ediyorum. Adini arayip herhangi biryerde bulabilirsiniz ama benim tavsiye ettigim site  http://www.drgreenstore.com/Smart-Shop/Psychedelics/Algerian-Blend-Highs-Herbal Sitede Psychedelics kategorisinde ama bence sadece gevseme caylari kategorisinde olabilir.

"Kadınlar Nasıl Özgürleşecek?" Konusmaci : Zehra Güner

NHKM duyuru listesinden ilgimi ceken bir panel duyurusu "Kadınlar Nasıl Özgürleşecek?" 102. yılında 8 Mart Konuşmacı: Zehra Güner Tarih: 8 Mart Perşembe Yer: Ruhi Su Salonu Saat: 19.30 Zehra Guler sanirim kendisini TKP'den Istanbul buyuksehir belediye baskan adayi olmasi ve bu sirada soyledigi cogu populist medyanin da palavra olarak adlandirdigi  vaatleri ile taniyorum. Vaatleri arasinda ucretsiz dogalgaz ve su vardi. "Emekcilerin iktidari" sloganini sikca tekrarlayan biriydi. Genel olarak su anda neler yapmaktadir. Siyasetle ne kadar ilgilenir bilmiyorum (keske hic ilgilenmese) ama konu ilgi cekici.

Bülent Ortaçgil - 40 Yılın Şarkıları Konseri

1971 yılında müziğe adım atan Bülent Ortaçgil, sanat yaşamında 40 yılı geride bıraktı. Bu 40 yıla 14 albüm sığdıran Ortaçgil, halen "Oyuna Devam" diyor. Son albümü "Sen"i 2010 yılında piyasaya çıkan Ortaçgil, 2012 yılında sanat yaşamının 40. yılını kutluyor. Bu çerçevede daha önce de konserler veren Ortaçgil, "40 Yılın Şarkıları" adıyla Kadıköy Halk Eğitim Merkezi 'nde bir konser daha verecek ve Ortaçgil'in bu konseri, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi işbirliği ile gerçekleşecek. Konserde Bülent Ortaçgil'e; Gürol Ağırbaş, Baki Duyarlar, Cem Aksel ve Barlas Özemek eşlik edecek. Konser Tarihi: 30 Mart Cuma Konser Saati: 20.30 Bilet Fiyatı: Tam 35, Öğrenci 30 TL link :  https://groups.google.com/forum/?fromgroups#!topic/nhkm-duyuru/3hsgo3pUET0